Medlemmar

Vi är alla olika, vilket är tur, för tillsammans kan vi smälta samman våra styrkor, drömmar och erfarenheter och skapa något mycket större än vad vi skulle kunna göra ensamma. Under våra två år tillsammans på Tryckeri Teatern kom vi mycket nära varandra. Så där som man bara kan bli genom mycket fysiskt, intensivt teaterarbete. Teaterstudier är fantastiskt på det viset, att man förbehållslöst måste kasta sig in i något tillsammans och lita på att de andra alltid finns där och gör samma sak. Att bli av med gränserna mellan oss, att bli ett vi. Och nu är vi, Teater Hekate.

My Ström

har gått teatergymnasium i Malmö 2003-2006 och studerat vid Hampnäs Folkhögskola, teaterlinjen 2007-2008. Därefter studerade hon på teaterlinjen vid Västra Nylands Folkhögskola 2008-2010 och fungerade där både som studerande- och regiassistent. Har läst bland annat ”Shakespeare och hans tid” på Högskolan på Gotland ”Ingmar Bergmans filmkonst” på Linnéuniversitetet, ”Grekisk tragedi och komedi i översättning” på Stockholms Universitet. Var under hösten 2010 verksam som skådespelare inom den fria teatergruppen Matiki Moyo, i samarbete med Unga Teatern, som turnérade med pjäsen Matiki Magic. Antagen till den norska fria teatergruppen Stella Polaris EVS-projekt, ”When the Dead Awakes” som spelades sommaren 2011 och 2012.

Hanna Nordenswan

studerade vid Västra Nylands Folkhögskola, teaterlinjen 2008-2010. Innan det var hon aktiv i Lurens Sommarteater mellan åren 2001- 2008. Tog sånglektioner på Lovisa Medborgarinstitut läsåret 2007-2008. Sommaren 2010 spelade hon i Hangö Teaterträffs första egna produktion Storslaget vid parkdammen. Var pr-ansvarig under produktionerna O!DIPUSS.A.S. (regi Anna Allgulin) och Kalevala (regi Åsa Salvesen). Studerar nu journalistik vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Skriver intressanta texter, allt från poetiskt skönlitterärt till blogg till viktiga nyhetsartiklar. Tycker om att jobba med radio, läser in ljudtidningar och har storslagna planer med att inkorporera ljudinspelningar med våra scenframträdanden. Skriver blogg på http://hannanordenswan.wordpress.com/

Frida Wickholm

studerade vid Västra Nylands Folkhögskola, teaterlinjen 2008-2010. Gick Media och kultur programmet vid Gymnasiet Lärkan. Har en utmärkt sångröst och tog sånglektioner 2004-2008 hos Maria Salakka vid Sibbo medborgarinstitut, Nickby. Studerar nu Litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och trivs bra med det. Tycker mycket om att läsa och känner sig särskilt dragen till olika former dystopier. Är bra på att skriva och hoppas på att få skriva mycket skönlitterärt i framtiden och bli publicerad. Hon tycker om att se på film och är ett inbitet Twin Peaks fan.

Läs hennes blogg:  http://audance.ratata.fi/

Minerva Peijari

studerade vid Västra Nylands Folkhögskola, teaterlinjen 2008-2010. Har varit aktiv i Masalan Nuorisoteatteri från och med 2004.  Har varit medlem i nämnda teaters stödförenings styrelse åren 2007-2012. Sommaren 2010 spelade hon i Hangö Teaterträffs första egna produktion Storslaget vid parkdammen. Var verksam som skådespelare inom den fria teatergruppen Matiki Moyo i samarbete med Unga Teatern, med pjäsen Matiki Magic, under hösten 2010. Studerar socialpsykologi vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. Har som biämne teatteri ja kasvatus samt teatervetenskap. Är gruppens improvisationsspecialist.

Elin Smedlund

studerade teater vid Västra Nylands Folkhögskola 2008-2010. Var verksam som dansare, skådespelare och koreograf i Teater Jacob i Jakobstad åren 2004-2007 och i Pedersöre sommarteater 2006. Har dansat sedan hon var 8 år gammal, främst jazz, show, balett och modernt, undervisat dansklasser 2005-2007. Sommaren 2010 spelade hon huvudrollen i Hangö Teaterträffs första egna produktion Storslaget vid parkdammen och turnerade under sommaren 2010 med en gatuperformance som hon gjorde i samarbete med en musiker. Läseåret 2010-2011 studerade hon dans vid Umeå Balettakademi. Studerar för närvarande vid linjen för fysisk teater på Novia i Vasa.

Alva Ek

studerade vid Västra Nylands Folkhögskola, teaterlinjen 20 08-2010. Hon var scenografiansvarig under uppsättningen av Kalevala i Billnäs Bruk 2010 (regi: Åsa Salvesen, Västra Nylands Folkhögskola). Är mycket konstnärlig och kreativ, duktig med att arbeta med händerna och få saker gjorda. Var tidigare aktiv i Å-teatern i Sjundeå. Studerade 2010-2011 till vildmarksguide vid Kronoby Folkhögskola, Outdoor Academy, som är ett nordiskt utbildningskoncept inom friluftsliv och ledarskap. Tycker om naturen och finner mycket inspiration där ifrån.

”Naturen är äkta. Den låtsas ingenting, det som händer, det händer. Blir det kallt, då är det inte för att den vill jävlas, det är bara så det fungerar. Naturen har inga känslor för oss, den är inte orättvis, inte snäll, den bara är. Jag älskar Naturen, vilket omväxlande förhållande det måste vara.”

– Alva Ek

 

Miira Holländer, producent
i huvudsak 2011-2012

Miira drogs ursprunligen med i Hekate av Frida och Minerva på Hangö teaterträff 2011. Hon producerade Re:evolution år 2012 och har länge varit en viktig del av teatergruppen. Numera arbetar hon med andra fantastiska uppdrag.